Laserbehandeling van schimmelnagels / kalknagels

Schimmelinfectie pijnloos en succesvol behandelen. 

Schimmelnagels / kalknagels

Een schimmelnagel is een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel een kalknagel genoemd. Schimmelnagels verkleuren, worden dikker en bros. Dit kan hinderlijk zijn in het dagelijkse leven. Nooit meer op slippers of op blote voeten lopen omdat u zich voor uw tenen schaamt. Dit behoort nu tot het verleden! 

Een schimmelinfectie aan de teennagels oplopen kan makkelijk tijdens het sporten, zwemmen, in de sauna of door het passen van schoenen gebeuren. Ook een beschadiging van de nagel of een slechte doorbloeding aan de voeten kan een schimmelinfectie veroorzaken.

Het is een veelvoorkomende aandoening. Geschat wordt dat er ca 70% van de bevolking er last van heeft en eronder lijdt. Meestal betreft het de teennagels, vooral de grote tenen. Kruisbesmetting zorgt ervoor dat de overige tenen ook besmet worden. 

Dit gebeurt al bij het dagelijkse afdrogen van de tenen. Door het gebruik van dezelfde handdoek kunnen familieleden ook besmet raken. Alleen al door op een gebruikte handdoek te staan. Zorg ervoor dat u de door u gebruikte handdoek apart houdt. Aangeraden wordt om de handdoeken en de gedragen sokken op  60 graad te wassen. De bacterie/schimmel overleeft tot 55 graad. Ons advies is dan ook om de voeten met papier af te drogen en die dan weg te gooien. Was uw handen goed na het afdrogen van de voeten.

In het ergste geval besmet het ook de nagels aan uw handen en anderen.

Behandelingsmogelijkheden

Enkele jaren geleden was het nog onmogelijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel werkt niet afdoende.
Het gebruik van medicijnen (o.a. Terbinafine) kan voor leverbeschadiging zorgen omdat deze een zware belasting voor de lever zijn.

Behandeling met de ND:YAG Laser

De beste bestrijding op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de ND:YAG Laser

Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling 100 % werkt en bij meer dan 90% van de patiënten een aanhoudende verbetering geeft.

Tijdens de behandeling vernietigd het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. U kunt een warmte ervaren welke niet pijnlijk is. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Het is aan te raden dat u voor de laserbehandeling, het liefst twee á drie dagen voor de afspraak bij ons. , uw aangedane nagel(s) voor een groot deel dunner vijlt. Het dunner vijlen kan u zelf doen of door de pedicure laten doen. Het dunner vijlen van de nagel is nodig omdat het de behandeling versnelt.  

Aantal behandelingen

De schimmelnagels worden 3 à 4 keer behandeld, om de 4 weken.
De ernst van de schimmelinfectie en de groei van uw nagel bepaald hoelang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft.

Online een afspraak maken