Tatoeage verwijderen

Tatoeage’s verwijderen/verminderen zonder littekens, het kán bij Good Looks Almere!

Good Looks Almere is al jaren een begrip in Almere als het om veilig verwijderen an uw ongewenste tatoeage gaat.

Ook zijn wij bekend van het programma Tattoo Stories die te zien was op RTL 5. Onze laser specialisten zijn zeer vakkundig en hebben jarenlange ervaring in het verwijderen van tatoeages. 

Met heel veel zorg en vakkundigheid zullen wij u dan ook behandelen. Tenslotte is het uw huid.

Een tatoeage wordt vaak op jonge leeftijd of in een opwelling gezet. Echter kan er een fase in uw leven komen, dat de tatoeage niet meer in uw leven past. Denk bijvoorbeeld aan een relatie die verbroken is of een nieuwe baan waar de tatoeage niet gewenst is. Misschien bent u bij de eerste de beste Tattoo- Shop binnen gegaan met alle gevolgen van dien.

Hoe dan ook een ieder heeft zo een eigen reden waarom de tatoeage “zo snel mogelijk” weg moet.

De nieuwste laser-apparatuur bij Goodlooks Almere

Good Looks Almere werkt met de nieuwste N-Yag Q-Switched Laser. Deze nieuwe laser is niet te vergelijken met de verouderde Robijn laser. De Robijn laser staat erom littekens achter te laten. Met de N-Yag Q-Switched Laser, en weten hoe het moet, kan in de meeste gevallen de tatoeage volledig worden verwijdert, alsof hij er nooit is geweest en zonder achterlating van littekens.

De laser produceert een smalle “lichtbundel” die het ingekapselde inkt heel gericht raakt. De inkt verpulvert hierdoor en verlaat via het lymfestelsel het lichaam.
De zwarte kleur verdwijnt het snelst gevolgd door rood, donkerblauw en oranje. 

Kleuren zoals: paars, lichtblauw en groen, hebben meer behandelingen nodig.
Doordat het lichaam tijd nodig heeft het verpulverde inkt af te voeren, is het aan te raden vier tot zes weken te wachten alvorens een vervolgafspraak te maken. Soms moeten er zelfs meer weken tussen zitten. Dit heeft met het weer verzamelen, na een behandeling, van de inkt te maken.

Wanneer kan een tatoeage verwijdert worden

De te verwijderende tatoeages moeten ouder zijn dan 8 maanden. Dat is omdat de inkt zich nog niet heeft kunnen settelen. Zou men in een te vroeg stadium overgaan tot verwijderen, dan zou de inkt zich onderhuids verspreiden. Het gevolg daarvan zou een donkere of gekleurde vlek zijn die niet meer de verwijderen is.

Belangrijk voor het verwijderen van de tatoeage is de kwaliteit van de gebruikte inkt. Met goedgekeurde inkt, dus niet vermengd met lood, kan de tatoeage met minder behandelingen verwijdert worden. Een tatoeage met lood in de inkt zal meestal niet helemaal verdwijnen. Wat overblijft is een lichtgrijze kleur, die na verloop van tijd ook nog lichter word.

Hoewel wij al veel tatoeages succesvol verwijderd hebben, kunnen wij nooit van tevoren 100% garanderen dat de tatoeage volledig verwijderd kan worden. Dit omdat uw lichaam hierbij het laatste woord heeft. De gebruikte hoeveelheid inkt, de diepte en de dichtheid van uw huid zijn belangrijke factoren bij het verwijderen van een tatoeage. De instelling en de hoogte van de laser is mede afhankelijk van uw huid. Een hogere instelling (intensiteit) zorgt meestal voor minder behandelingen. Ons streven is uw huid zo min mogelijk te belasten en een goed resultaat te leveren. 

Cover up: verbleken voor een nieuwe tatoeage

Als u een nieuwe tatoeage over uw oude wilt laten zetten, is het vaak gewenst om de huidige tatoeage te laten verbleken. Bij Goodlooks Almere kunt u uw oude tatoeage veilig laten verbleken zodat er een nieuwe overheen geplaatst kan worden

Permanente Make-up verwijderen

Ook permanente make-up zoals contour make-up,  wenkbrauwen en lippen kan veilig en effectief verwijderd/vermindert worden.

Hoeveel behandelingen zijn nodig

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Elke huid reageert anders op de pigmentstoffen van de inkt. Daardoor zijn tussen de 5 en 15 behandelingen nodig. Het benodigde aantal behandelingen is van tevoren niet in te schatten. Dit is afhankelijk van de volgende onderstaande factoren: 

  • De kleur van de inkt;
  • Hoe diep de tatoeage is gezet, de dichtheid van de huid;
  • Of de tatoeage door een leek of een professional is aangebracht;
  • De kwaliteit van de gebruikte inkt; 
  • Het is van groot belang dat u na de behandeling en de komende weken veel water, thee of vruchtensappen drinkt. 

Koffie telt niet mee maar mag wel.

Voor de behandeling

Het is raadzaam om een verdovende crème (Emla) te gebruiken. Deze crème word ca. 45 minuten voor de behandeling aangebracht. De crème is niet te koop maar wordt door de huisarts voorgeschreven. In de meeste gevallen hoeft men er niet voor te betalen. Heeft u echter een hoge pijngrens en de tatoeage is niet erg groot, zou het ook zonder de crème kunnen.

Na de behandeling

Het is groot belang dat u het behandelende gebied langdurig koelt. Als er geen hitte meer voelbaar is moet het gebied twee maal dagelijks worden ingesmeerd. Wij adviseren dan ook Calendulan creme of Bepanthen creme.

Online een afspraak maken